Tässä jonkinlaista mallintapaista tossuihin, jotka löytyy edellisistä postauksista. Vaikeaa on saada kirjoitetuksi tälläista asiaa, mutta lähettäkäähän kommenttia, jos on tarvetta, niin yritän selventää. Ja muutenkin olisi kiva kuulla, jos joku tekee näitä.

  Aloita kantalapusta:

Luo 10 (11) silmukkaa ja neulo 13 (15) kierrosta sileää neuletta. Poimi lapun kummastakin reunasta 7(8) silmukkaa. Neulo noin 20 kierrosta sileää neuletta tossun pohjaksi näillä 24(26) silmukalla. Aoita sen jälkeen kärjen kaventaminen työn oikealla puolella: neulo reunasilmukan jälkeen kaksi oikein yhteen, jatka, kunnes sinulla on jäljellä kolme silmukkaa, tee ylivetokavennus ja vielä reunasilmukka. Neulo nurjat kierrokset edelleen nurin ja jatka kaventamista oikeilla kierroksilla, kunnes jäljellä on 4(5) silmukkaa. Neulo nyt reunasilmukka, kaksi ( kolme ) yhteeen ja reunasilmukka. Päätä loput silmukat.

Päällinen: ( käytä eri väriä kuin pohjassa)

Poimi pohjakappaleen reunoista silmukat aloittaen kannan takaa: puikoille tulee 10, 20, 20 ja 10 silmukkaa. Neulo kaikilla silmukoilla yksi kierros nurjaa, mutta tee kärjessä kavennus: neulo puikolta 17 silmukkaa ja  kudo kaksi silmukkaa yhteen , neulo kaksi silmukkaaa ja taas kaksi yhteen. Kudo kieros loppuun ja katkaise lanka.

Tossun päällinen neulotaan aika oikein- neuleella käyttäen eri värejä. Kavenna kärjessä kolme kertaa työn oikealla puolella: tee ensimmäisen puikon lopussa kaksi yhteeen kavennus ja toisen puikon alussa ylivetokavennus reunasilmukoiden viereen. Tämän jälkeen kavenna joka kierroksella, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa/ puikko. Päättele silmukat.

Varsi:

Aloita kannan takaa neulomalla puikolla olevat 10 silmukkaa oikein, poimi päällisen reunasta 20(22) silmukkaaa kahdelle puikolle ja neulo taas 10 silmukkaa oikein. Jatka joustinneuletta kaksi oikein, kaksi nurin(suuremmassa koossa lisää kaksi silmukkaa ensimmäisellä joustinneulekierroksella) ja neulo neljä kierrosta. Tee reikäkierros nauhaa varten: neulo kaksi yhteen ja langankierto. Jatka joustinneuletta neljä kierrosta. Neulo yksi kierros oikein ja lisää samalla joka kolmannesta silmukasta kaksi silmukkaa. Jatka neulomalla yksi kierros oikein ja yksi nurin, aina kaksi kierrosta samalla värillä. Kun varsi on haluamasi pituinen, tee kaksi kierrosta oikeaa, kierros kaksi yhteen ja langankierto ja vielä kaksi kierrosta oikeaa. Päätä silmukat. Taita reikärivin kohdalta nurjalle ja ompele siisti reuna.

Puno nauha ja pujota se varren reikiin kunhan olet ensin päätellyt kaikki sata langan päätä!

Suluissa on isompien tossujen silmukkamäärät, ehkä noin kolmen kuukauden vanhalle. Minun violetit tossut on niillä tehty.